TRÆNINGSFILOSOFI

NKF Småspil

Småspil er klubbens primære træningsmetode. Ude i den store verden kalder man det Small Sided Games – En metode som blev udviklet af hollænderne i 1970’erne, da de opdagede, at børn og unge ikke længere spillede så meget småbold på veje og i parker og derfor blev nogle “tonsere”, der manglede en masse teknik og evne til at tænke og spille spille hurtigt sammen med andre.

Småspil er typisk 4v4 spil med alle mulige sjove og udfordrende regler, som “nudger” spillerne til at bruge så mange afleveringer, driblinger, udnytte 2v1 situationer, bruge hele banen, spille i mange retninger i stedet for kun at løbe frem mod ét mål osv.

Træningsmetoden er bygget således, at trænerne ikke skal stå og bjæffe ordre til spillere, der bliver som brikker på et skakbræt. Trænerens opgave er at udfordre spillerne med spændende småspil og så lade spillerne selv finde ud af, hvordan de løser spillets udfordring bedst muligt.

 

Småspil til alle årgange

Vi begynder med småspil når spillerne er cirka syv år og bliver ved med det til de er 19 år. Vi gør brug af hundredevis af forskellige småspil, med forskellige formål og sværhedsgrader. Vi har spil, som får de små micro’ere til at se de andre på banen, samt spil vi kan bruge til intensiv konditions- og intervaltræning med bold i ungdomsfodbolden.

 

Træningen på de forskellige årgange

Klubbens yngste spillere (U6-U7) leger med hver deres bold under hele træningen i sjove små spil og øvelser. Alt træning bliver planlagt med henblik på at fremelske spillernes boldkoordination. I denne periode har vi også spillernes forældre eller bedsteforældre til stede, som en ekstra hjælp til trænerne – Vi gør også gøre brug af forældrene i de forskellige øvelser, for at øge glæden for børnene ved at de træner sammen med deres forældre/bedsteforældre.

I den ældre micro-fodbold, og i børne- og ungdomsfodbolden anvender vi en træningsmetode, som stræber efter at udvikle spillernes basisfærdigheder, kreativitet og det at tænke fodbold – Dette gør vi bl.a. via småspil med særlige regler, som sikrer et sjovt og intensivt spil med mange boldberøringer og mange mål. I de ældste micro-årgange (U8-U9) vil man blive bedt om fortsat at være til stede ved træningerne en gang i mellem, men uden at man skal være aktiv. Fra børnefodbold og op efter, må forældrene gerne observere træningen fra afstand, men skal holde sig fra træningsbanen uanset hvad – Dette er fordi, at vi herfra begynder at lære vores spillere at skulle blive gradvist mere selvstændige, hvilket kræver at forældrene ikke er der til at hjælpe, så snart de har brug for det.

Fælles for de yngste og ældste micro-spillere er, at de som regel ikke spiller kampe/småspil i større grupper til træning, end hvad de spiller til kamp. Det vil sige, at spiller man 3v3 kampe i turneringen, så spiller man som også maksimalt 3v3 i småspil til træning – Det samme vil gælde, hvis man spiller 5v5 kampe 8v8 eller 11v11.